Humlab

Humlab vid Campus Umeå finns på våningen under universitetsbiblioteket, i hjärtat av campus. Labbet började byggas 1999 av det som då var en stor lärosal, och har sedan dess utökats med ytterligare två intilliggande lokaler och en ljudstudio. Humlab används för både presentationer, undervisning, forskningsarbete, studier, konstnärligt arbete och för möten/grupparbeten. I lokalerna finns både bekväma och avskilda sittplatser och avancerad teknik som exempelvis flera stora sammankopplade skärmar. Humlabs användare har tillgång till lokalerna dygnet runt, och i labbet arrangeras ofta föreläsningar, seminarier, konferenser, kurser och andra arrangemang.

Läs mer om våra lokaler vid huvudcampus:

H1
H2

H1:

30930227 1945414555788683 523180879837659136 N 1

I H1 finns 14 arbetsplatser med datorer som har stora skärmar och de senaste varianterna av program som Photoshop och InDesign, 3D-program som Maya och Autodesk 3ds Max, samt program för att skapa datorspel, program för att hantera kartor och geografiska informationssystem och program för att hantera kvalitativt forskningsmaterial. Det går dessutom att låna ytterligare utrustning, t.ex. ritpennor och ljudinspelningsutrustning. Det går inte att boka enskilda arbetsstationer, utan det är först till kvarn som gäller om du vill använda dem. Har någon däremot bokat hela lokalen för undervisning har den och dess grupp förtur till datorerna. 

Calle ritar på skärmen

I H1 finns också arbetsstationer med specialutrustning, till exempel två digitala ritskärmar och datorer specialutrustade för videoredigering och arbete med 3D-modeller.

 

 

 

H2

 

presentationsplats h2

I H2 finns en stor bakprojicerad skärm (dvs, projektorn hänger inte i taket framför utan sitter i ett rum bakom skärmen). Den kallas 4k:n, eftersom den är ungefär 4000 pixlar bred. Skärmen används ofta för seminarier och föreläsningar, den har bra ljudutrustning och funkar även fint för att visa film och annat.