Humlab Talks utgör en arena för att diskutera forskningsproblem, tekniska lösningar och idéer från olika discipliner på ett ingående och prestigelöst sätt.

Humlab Talks är en seminarieserie med inbjudna talare som lyfter aktuella ämnen inom området informationsteknik, kultur och humaniora. Talarna är till stor del forskare eller doktorander men även till viss del från branschen. 

Alla är välkomna! Ingen anmälan krävs.

Humlab Talk: Från närläsning till fjärrläsning

Datum: 2018-11-14
Tid: 13.00 - 15.00
Plats: Humlab – under Universitetsbiblioteket (UB)
Evenemanget vänder sig till: studenter - anställda

Karl Berglund, Uppsala universitet, föreläser om pågående forskning inom projektet ”Från närläsning till fjärrläsning”,

Projektet är ett samarbete mellan litteraturvetare, nordister och datorlingvister vid Uppsala universitet. Mer konkret rör det främst en Morettiinspirerad studie som behandlar ortnamnsförekomster i den svenska litteraturhistorien, vilka sedan kopplas till GIS-data – ett slags litterär karta som också innehåller en tidslinje för att synliggöra mönster över tid.
 

Föreläsare: Karl Berglund
Arrangör: Humlab
Kontaktperson: Jon Svensson
Humlab Talks ht 2018

Lägg till i din kalender

Webbsändningar

live.humlab.umu.se

Pågående seminarier i HUMlab direktsänds på webben och kan då följas via ovanstående länk. Alla seminarier görs därefter tillgängliga i vårt arkiv.

Seminariearkiv

stream.humlab.umu.se

Här kan du se eller höra Humlabs tidigare seminarier. Klicka på länken ovan för att öppna vår videoapplikation. Du behöver ha Flash installerat på din dator.

 

  • Se våra seminarier på webben!

    Om du har missat ett Humlab-seminarium har du fortfarande chans att se det. Vi har sparat alla våra seminarier sedan 2002 i vårt stream-arkiv, öppna för alla!

    Humlab:s seminariearkiv